Uitgebreide beschrijvingen Bach Bloesem Remedies

Rescue Remedy en Rescue Cream

Klik hier: Agrimony - Clematis

Klik hier: Crab Apple - Larch

Klik hier: Mimulus - Star of Bethlehem

Klik hier: Sweet Chestnut - Willow

 

 

 

Rescue Remedy ® en Rescue Cream

Engels: Rescue Remedy ®
Nederlands: Eerste Hulp Remedie
Remedienummer: soms aangeduid met 39

Voorkomende problemen.
Paniek
Plotselinge stress
Acute angst
Ongelukken
Wanhoop
Letsel
Brandwonden
Verstuikingen
Jeuk

Rescue Remedy ®
Bestaande uit de combinatie Cherry Plum, Impatiens, Rock Rose, Clematis en Star of Bethlehem.

Het is de remedie die u inzet bij acute problemen, ongeluk, shock, verdriet, slecht nieuws. Rescue Remedy ® herstelt het evenwicht.

Rescue Crème ®
Rescue Remedy wordt in combinatie met Crab Apple ook verkocht als crème. Deze zijn uitstekend inzetbaar bij problemen met huid en vacht (bij dieren).

Tegen psoriasis, muggenbulten, jeukplekken, etc.

Uitwerking.
Rescue Remedy helpt om gespannenheid tegen te gaan. Acute stresssituaties, zoals voor een doktersbezoek, voor een examen of vliegreis, worden door Rescue Remedy opgelost.

U neemt vier druppels Rescue Remedy ® op de tong, of lost het op in een glas water, waar u van drinkt en binnen enkele minuten begint u zich al weer rustig te voelen. De negatieve spanningen worden weggenomen en maken plaats voor een heldere geest in een ontspannen lichaam.

Rescue ® verdooft niet, het ontspant alleen geest en lichaam. Het is veilig te gebruiken naast andere medicijnen en beïnvloed ook de rijvaardigheid niet. Rescue is derhalve een veilig alternatief voor andere geestontspannende middelen.

Rescue ® in de vorm van lotion of crème is een uitstekend middel tegen stress die de huid aangaat. Denk aan muggenbulten, jeukplekken, psoriasis, rode huid, etc. Rescue ® crème is tevens verrijkt met Crab Apple, wat het lichaam een reiniging van binnenuit geeft. Hierdoor verdwijnen veel huidklachten.

De crème is het eenvoudigst aan te brengen op de kale huid, zoals op de huid van mensen.

Kinderen.
Rescue Remedy ® is ook een bijzonder veilig middel voor gebruik door kinderen. Geef het ze bij spanning voor die spreekbeurt, voor dat examen of het schoolreisje. Kinderen krijgen dezelfde dosering als volwassenen. bij baby's kunt u de druppels op de polsjes of de fontanel aanbrengen. De stof dringt door de huid heen en komt vanzelf in de bloedbaan.

Dieren.
Ook dieren kunnen bijzonder veel baat hebben bij Rescue Remedy ®. Geef het ze voor u de dierenarts bezoekt, als ze angst hebben voor onweer of vuurwerk. Een groot voordeel van Rescue Crème is dat de producten volledig onschadelijk zijn. Heeft het dier jeuk, dan kunt u met een gerust hart deze crème opbrengen. Binnen enkele minuten zijn de werkzame stoffen opgenomen in de bloedbaan en kunnen zij hun helende werking uitvoeren.

Likt het dier daarna de crème op, dan heeft dat geen nadelige invloed meer op de werking én het is volstrekt onschadelijk.

(Opm. Lees "hij/zij" overal waar "hij" staat.)

© Frank Fokke 2006. Met dank aan het Bach Centre.
Niets van deze pagina's mag worden gekopieerd in boekvoerm of op digitale wijze zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaren.